Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων


Στο «Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων» (Μ.Α.Α.Ε.), εγγράφονται υποχρεωτικά όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα και τα νομικά πρόσωπα που ασκούν στην Επικράτεια αγροτική δραστηριότητα ή κατέχουν αγροτική εκμετάλλευση.

Διαδικασία εγγραφής

Βασική προϋπόθεση για την εγγραφή στο ΜΑΑΕ αποτελεί η ύπαρξη αγροτικής εκμετάλλευσης. Οι ενδιαφερόμενοι εγγράφονται στο ΜΑΑΕ, ως επαγγελματίες αγρότες ή νεοεισερχόμενοι ή  κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης με συνέπεια την απολαβή των αντίστοιχων ευεργετημάτων.

Από τον Ιούνιο του 2020, ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλει αίτηση ηλεκτρονικά μέσα από τις ψηφιακές υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς  κωδικούς TAXISNET, ο δικαιούχος συνδέεται  και στη συνέχεια  μπορεί να πλοηγηθεί στις καρτέλες του Μητρώου όπου πρέπει να συμπληρώσει όλα τα πεδία.  Η νέα βεβαίωση φέρει την υπογραφή της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Δομών και δεν χρειάζεται καμία άλλη επικύρωση.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να έχει έτοιμα ο δικαιούχος και να κάνει upload στο σύστημα , είναι τα παρακάτω:

  1. Αντίγραφο Ταυτότητας
  2. Ε1 και Εκκαθαριστικό
  3. Ε3
  4. Έναρξη Επιτηδεύματος
  5. Σύμβαση Εργασίας (μόνο σε περίπτωση που υπάρχει μισθωτή εργασία)
  6. Βεβαίωση Αποδοχών
  7. Ασφαλιστική Ενημερότητα
  8. Καρτέλα ενσήμων (όπου απαιτείται)
  9. Δηλώσεις Καλλιέργειας (τρέχοντος και προηγούμενου έτους)